program
TEHNOLOGIJA I DJETINJSTVO

Boy Checking his Phone

Koliko god bila korisna, dobro znamo koliko i šteti djeci. S obzirom na vrijeme u kojem živimo, neizbježno je ne koristiti je. Zbog toga, s porastom želje i potrebe za češćim korištenje tehnologije, raste i odgovornost za pravilnim korištenjem.

Odgovornost odraslih je uputiti djecu u pravno korištenje , objasniti im benefite, baš kao i štetnu stranu te postaviti pravila, granice oko upotrebe.

Sve to iziskuje dosta vremena i truda; nekad je lakše jednostavno prepustiti djeci kontrolu. Jer, ne možemo pobjeći od tehnologije, ali jedan od najvećih i najvažnijih izazova roditelja danas je upravo zadržati kontrolu nad dječjem korištenju tehnologije te kako spriječiti da ne prijeđe u ovisnost.

Nije lako ‘boriti se’ s djecom svakodnevno; ekrani su opijajući, a djeca premlada da bi shvatila koje im štetne posljedice mogu nanijeti. S druge strane, roditeljska uloga nije da u potpunoj zabrani, već, u skladu s dječjim potrebama, učiti djecu pametnom i sigurnom korištenju tehnologije.

Upravo zato ovaj program!

Ovaj program daje roditeljima uvid u:

- dobre i loše strane tehnologije,

- kako tehnologija utječe na mlađu i na stariju djecu,

- kako spriječiti da ekrani dominiraju dominiraju djetetom i njegovim životom,

- kako da tehnologija bude tek sredstvo učenja i povremene i pametne zabave,

- što roditelji i oni koji rade s djecom mogu i trebaju činiti da bi zaštitili djetinjstvo, poticali pravilan djetetov razvoj te izbjegli štetne posljedice prekomjernog i nekontroliranog korištenje tehnologije.

Održavanja programa: online

Paket sastoji:

1. predavanje: Tehnologija u djetinjstvo, djetinjstvo s tehnologijom-

Tu ćemo proći dobre i loše strane koja nam daje tehnologija te kako utječe na djecu, posebno u ranom djetinjstvu. Otkrivamo što se uistinu krije iza prekomjerne upotrebe ekrana te kako to spriječiti.

 

2. predavanje: Što roditelji mogu-

Jesu li roditelji stvarno nemoćni i kako bez kazni i sile omogućiti djetetu pametno i umjereno korištenje tehnologije?

- radne liste za roditelje.

Technological Products

Cijena: 450kn