Adobe_Post_20210715_1306250.8151129340297707[1].png

RODITELJSKA AKADEMIJA

Kluba učenja Education Lab, Split

od rujna 2021.

Handshakes

Od 2018. godine otkad je osnovan Klub učenja Education Lab, sve je vodilo k ovome!

Sve naše aktivnosti- edukacije, konferencije, predavanja, radionice,… Toliko suradnji, toliko prekrasnih ljudi, stručnjaka, profesionalaca koji su obogatili naš rad, kako bismo roditeljima i odgojno- obrazovnim djelatnicima pomogli u razvoju njihovih vještina u radu s djecom baš kao i osobnom razvoju!

Osnivanje Roditeljske akademije omogućit će objedinjavanje svih ovih aktivnosti, povezivanje svih stručnjaka u jednu cjelinu koja će, na jednom mjestu, pružiti roditeljima sve potrebne informacije, pomoć i podršku u osobnom razvoju roditelja te njihovih roditeljskih vještina.

 

Akademija je jedinstveni projekt u Splitu i Hrvatskoj! Nudi niz događaja i edukacija za roditelje i članove zajednice čiji je cilj pomoći obiteljima da budu angažirane u cjelokupnom svog djeteta.

 

Akademija za roditelje prepoznaje da roditelji moraju donijeti mnoge važne odluke za dobrobit svog djeteta. Budući da su roditelji najučinkovitiji zagovornik, moraju znati kako ove odluke mogu utjecati na razvoj i budućnost njihova djeteta.

 

Obitelji koje pohađaju aktivnosti Akademije steći će neprocjenjivo znanje - od priprema za roditeljstvo, preko priprema za vrtića i za prvi dan škole do nošenje s izazovima tinejdžerskih dana.

RODITELJSKA AKADEMIJA

Znanjem i srcem!

sve na jednom mjestu-

podrška, razumijevanje, informacija, druženje-

za roditelje!

VIZIJA

Promicanje vrijednosti svjesnog, odgovornog i pozitivnog roditeljstva koje se temelji na prepoznavanju djetetovih potreba, osjećaja i interesa te razvijanju otvorene i slobodne komunikacije roditelja i djece koja potiče razvoj svih djetetovih potencijala.

Adobe_Post_20210223_1503360.981748246230

MISIJA

  • Angažirati roditelje da postanu punopravni partneri u svom osobnom i razvoju svog djeteta nudeći im edukaciju, informacije i pomoć,

  • roditeljima pružiti alate i vještine za izgradnju kapaciteta i samopouzdanja za akademsku, socijalnu i emocionalnu podršku djetetu,

  • Poticati i razvijati otvorenost za promjene i sposobnost rješavanja izazova osobnog razvoja te vještina roditeljstva.

Splattered Paint

ZAŠTO RODITELJSKA AKADEMIJA?

Roditeljstvo nerijetko smatramo nešto što nam prirodno samo zato što imamo djecu. No, nije tako.
 
Znanja o roditeljstvu se uče, a vještine se razvijaju. Roditeljima su potrebni alati, tehnike i načini o odgoju djece, o odnosima unutar obitelji, komunikaciji, emocionalnom, kognitivnom, socijalnom razvoju djece…
Roditelji često sami kreću sami u roditeljstvo, bez ikakvih znanja i pomoći koja im itekako treba. Potrebna im je spoznaja da nisu sami, da drugi prolaze kroz ista iskustva i izazove kao i oni i, najvažnije, da imaju mjesto gdje sve to mogu naći i dobiti.

3.

Roditeljima treba razumijevanje!

Roditeljima prvenstveno treba razumijevanje za svakodnevne izazove kroz koje prolaze te za njihove potrebe i želje.

4. 

Roditeljima treba razmjena iskustava s drugim roditeljima!

Izazove, sumnje, nedoumice je uvijek dobro podijeliti s onima koji prolaze isto. Pozitivna, otvorena i slobodna komunikacija omogućava roditeljima bolje nošenje sa svakodnevnim izazovima roditeljstva. Zajedno s drugim roditeljima i stručnjacima osvješćuju ono što trebaju i mogu poboljšati te jačaju roditeljske vještine.

To mjesto je Roditeljska akademija Kluba učenja Education Lab! Mjesto gdje roditelji slobodno pitaju, raspravljaju, dobivaju sve potrebne informacije o svom osobnom razvoju, razvoju svog djeteta, usavršavanju svojih roditeljskih kompetencija! Akademija okuplja vrhunske stručnjake iz područja odgoja i obrazovanja djece, stručnjake iz područja pedagogije, psihologije, sociologije, kineziologije, komunikologije…

2.

Roditeljima je potrebna pomoć i podrška

  1. Roditeljima treba znanje!

5. 

Roditeljima je potrebno mjesto na kojem će sve to naći.