top of page

Bože, jesam li ja dobra majka???

Postoji li majka koja se nije ovo upitala? Možda to nećemo priznati, ali zapitale smo se. Htjele, ne htjele, okolina nam to nameće. Savršena mama koja sve može sama, koja sve treba sama, uvijek nasmijana mama sa savršeno dobrom i pristojnom dječicom! Tako bi to trebalo izgledati?!

Naravno da ne! Takvo nešto ni ne postoji. Postoji samo jedno jako kritično društvo koje nas stalno drži zaključane u nekom krivom i negativnom uvjerenju da nismo dobre majke! Zašto? Zato što je to dobar način da nas se ostavi u predvorju tuge, potčinjene i poražene. Odgoj nam je usadio još pogrešnih uvjerenja i razočaravajućih očekivanja, pa kako sada odgajati svoje dijete? Kako s tim predodžbama odgajati sretno i ispunjeno dijete? Kako, ako majka nije sretna i ispunjena?! Žrtvovanje za dijete, kako su nam svoju ljubav predstavljali naši roditelji, je potpuno pogrešno i opasno za dijete! Ovoj temi ću posvetiti jedan poseban blog post. Uskoro!

Odgoj i društvo nam nikako ne pomažu, a ni odgojno- obrazovni sustav ne pokazuje volju za velikim promjenama. Majke ostaju same da se izborimo za sebe i za bolje sutra svoje djece.