mag.paed

No upcoming events at the moment
Friends Having Picnic

La FAMILY- 

obiteljska edukacija u pokretu

La Family - obiteljska edukacija u pokretu vodi roditelje i djecu na zajedničko rekreativno i edukativno iskustvo u prirodi. 

 

Suvremeni način života ostavlja nam premalo vremena za kretanje i zajedničko kvalitetno vrijeme što se itekako odražava na kvalitetu života djece i cijele obitelji. Svrha obiteljske edukacije u prirodi je pružanje potrebne potpore obiteljima u njihovim nastojanjima da kompenziraju nedostatke suvremenog načina života, osnaživanje kompetencija roditelja i djece te odgovaranje na brojna pitanja i nedoumice roditelja vezane za odgoj i obrazovanje djece.

Što ćemo raditi?

La Family je rekreativna edukacija u 3 čina koja obuhvaćaju tijelo, um i srce: 

slika Maja, b&w.jpg

MajaJerčić,mag.pead.

U svijetu obrazovanja djelujem već desetak godina, prvenstveno kao autorica i izvoditeljica edukacija, autorica stručnih knjiga i stručno-popularnih članaka te e-learning tečajeva.

U radu sam usmjerena na temu učenja učenja te sam razvila programe za razvoj kompetencija učenja namijenjene učenicima (Učimo učiti); za stručnjake iz školstva održavam edukacije na temu poticanja razvoja kompetencija učenja kroz nastavu (Učimo učiti za stručnjake); dok s roditeljima istoj temi prilazim iz perspektive njihove uloge u obrazovanju djeteta (A što da radi roditelj: uloga roditelja u obrazovanju djece).

Autorica sam dvije stručne knjige: Učimo učiti: ŠTO je kvalitetno znanje i KAKO ga stjecati (Element, 2013.), te Učiti se može naučiti (Alfa, 2018.), te sam urednica knjige A je li netko pitao učenike (Element, 2018.).

 

Uz digitalni predznak, protekle su godine obilježene i ulaskom u svijet slikovnica, za sada sam napravila dvije slikovnice - Slonica Nisita gasi požar i Maska traži lice.

KoHo - pedagoški know how konzalting

KoHo je priča koja je nastala kao sadržajno proširenje jedne starije priče - Učimo učiti. Prije desetak godina krenula sam s edukacijama za učenje učenja te sam uglavnom pisala članke na tu temu i djelovala u tom području; s vremenom sam krenula razvijati edukativne sadržaje druge tematike, baviti se e-learningom, pedagoškim savjetovanjem i custom made slikovnicama, stoga sam sve te aktivnosti objedinila unutar zajedničkog okvira i tako je nastao KoHo, okvir koji objedinjuje kompletni know how kojim se bavim.

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon
skriveno_gnijezdo_predavanje-7.jpg

Dragana Pavičić, dipl.učiteljica

Kao učiteljica u osnovnoj školi radila sam 13 godina. Obožavam raditi i družiti se s djecom, biti im suputnik na putu njihova učenja i otkrivanja; promatrati ih i stalno uči od njih.

Stalno sam u potrazi za novim edukacijama, novim ljudima, novim putovanjima koja će me odnijeti naprijed i profesionalno i privatno.

Objavljujem stručne radove, izlažem na stručnim skupovima i međunarodnim konferencijama. Uz to držim predavanja i radionice na teme roditeljstva.

Godine 2018. odlučila sam krenuti dalje. Osnovala sam Klub učenja Education Lab koji okuplja roditelje i učitelje gdje zajedno promišljaju i razgovaraju o odgoju i obrazovanju djece. Svojim predavanjima, radionicama, konferencijama pomičem granice u edukaciji roditelja i odgojno-obrazovnih djelatnika, radim na poboljšanju sustava za djecu i učitelje, razvijanju odnosa između roditelja i učitelja, učenika i nastavnika.

U Klubu učenja vodim Malu školu hrvatskog jezika za djecu te organiziram predavanja, radionice i konferencije.

 

Slobodno vrijeme provodim u društvu sina i zajedno puno čitamo, putujemo i plešemo.

Running Shoes

 

Family rekreacija -

Zdrav duh u zdravome tijelu

 

Započinjemo vođenim trčanjem ili rekreativnim sightseeing brzim hodanjem u okolici mjesta događaja

(polaznici se mogu opredijeliti za aktivnost koja im više odgovara);-

za one posebno motivirane tu je i intensive trčanje s dužom rutom (samo hrabro!). 

joy-1740311_1920.jpg

Family edukacija - 

radionice i predavanja

TEME FAMILY EDUKACIJE:

1. Sretni učenici: novi pogled na učenje

2. Mediji i tehnologija unutar obitelji - što, kako, zašto, koliko

3. Tata od formata - dads only

Adobe_Post_20200902_2343320.924098710352

 

Family zabava -

Epicentar smijeha :-)

Mijenjamo glazbu! - djeca plešu na glazbu po izboru roditelja i obrnuto!- Natjecanje iznenađenja

1. Hygge

Zaboravite sve što znate o edukaciji, pospremite sva dosadašnja iskustva i pripremite se za sasvim novi doživljaj učenja i osnaživanja obiteljskih i individualnih kompetencija kroz opuštenu, prirodnu i autentičnu edukaciju u prirodi koja pruža osjećaj postignuća i zadovoljstva. Inspirirani danskim hygge konceptom koji predstavlja osjećaj apsolutnog mira i opuštenosti u društvu dragih osoba, svojevrsnog relaksiranog flowa, te posvećenost i fokusiranost na te zajedniče trenutke, postavili smo hygge kao jezgru La family edukativnog koncepta, stoga će atmosfera biti savršena ravnoteža top euforije i zen ugode!

Koncept La FAMILY edukacija

2. Family edukacija 

    organizirana je u 2 dijela:

  • Zajednički edukativni blok: za roditelje i djecu, opuštena edukacija u vanjskome prostoru imanja;

  • Zasebni edukativni blok: roditelji su na interaktivnoj iskustvenoj edukaciji, u hladu, opušteni i s pićem u rukama; dok su djeca na zasebnoj radionici u prirodi, uče i razvijaju prijateljstva! 

Upoznajte voditeljice- edukatorice programa la FAMILY: