top of page
Konferencije u organizaciji
Kluba učenja Education Lab, Split
Conference Seating

Naše konferencije su namijenjene roditeljima. Ideja je došla upravo od roditelja. Sve je veći broj onih koji traže odgovore na brojne izazove u odgoju djece, onih koji se više ne zadovoljavaju ustaljenom odgojnom praksom, onih koji žele promijeniti pristup svom djetetu, onih koji žele odgojiti sretno i ispunjeno dijete!

 

Konferencije su  namijenjene i odgajateljima i učiteljima koji se kao i roditelji svakodnevno suočavaju s izazovima suvremenog odgoja gdje više ne vrijede tradicionalne metode, gdje dijete traži puno više, zahtjeva bolje, glasno i jasno bez suzdržavanja.

20181023_161729.jpg

1. godišnja konferencija Kluba učenja Education Lab

održana je 23. listopada 2018. u Splitu, u hotelu Atrium.

Predavanja i radionice imaju za cilj promišljanje o novim pristupima djetetu kako bi izraslo u samopouzdanog, samosvjesnog i, iznad svega, sretnog čovjeka; osvješćivanju sebe kao roditelja i/ ili odgajatelja/ učitelja kao mentora i suputnika na njegovu putu odgoja i obrazovanja.

Istaknuti svjetski i domaći stručnjaci koji rade s djecom donose u Split najnovije znanstvene spoznaje iz područja pedagogije, psihologije odgoja i obrazovanja i komunikologije i nude ih na zanimljiv i interaktivan način.

Popis predavačica:

·         Iben Sandahl (Danska), psihoterapeutkinja i obiteljska savjetnica, autorica knjige 'Danski odgoj djece', predavanje Roditeljstvo na danski način,

·         Irena Jurjević, Zagreb, direktorica ‘Centra uspjeha’, centra za osobni i profesionalni razvoj, savjetnica iz Gestalt psihologije, praktičarka Neurolingvističkog programiranja, predavanje Temelji pozivnih odnosa odraslih i djece,

·         Dr Mirjana Nazor, psihologinja, umirovljena profesorica Prirodoslovnog- matematičkog fakulteta, Split, predavanje Biti roditelj – kako to gor(d)o zvuči,

·         Maja Mojaš Andrijašević, Makarska, voditeljica seminara FamilyLab Hrvatska koja je dio svjetske FamilyLab Association slavnog danskog pedagoga i obiteljskog terapeuta Jesper Juula, predavanje Roditeljsko vođenje,

·         Tamara Vučković, dipl. učiteljica i Tihana Fraculj Lipovec, prof., Vježbaonica sreće, Zagreb, autorice prve meditacije za djecu u Hrvatskoj, radionica 1,2,3 udahni sad ti!,

·         Jelena Birsa, psihologinja Dječji vrtić Cvit Mediterana, Split, radionica Mindfulness,

·         Merjema Reuter, akademska umjetnica, edukatorica, terapeutkinja, Split, predavanje s radionicom Umjetnost u terapiji: Metode primjene  poezije, ritma i glazbe u komunikaciji s djecom.

U sklopu konferencije održan je okrugli stol 'Uloga očeva i odgoju djece' na kojem su sudjelovali očevi Nenad Ukić, Goran Mikačić, Saša Marinović te psihologinje CZSS Split, Podružnice Obiteljskog centra dr.sc. Katija Kalebić Jakupčević i Maja Lipanović.

Kids friendly event- tijekom trajanja konferencija bilo je organizirano čuvanje djece.

Pokrovitelji konferencije:

1. Ministarstvo znanosti i obrazovanja

2. Filozofski fakultet, Sveučilišta u Splitu

3. Dječji vrtić Cvit Mediterana, Split

Mirta Kujundžić, Dragana Pavičić, Anita Šupe i dr. Ana Balažin Vučetić.jpg

2. godišnja konferencija Kluba učenja Education Lab održana je na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Okupila je roditelje i odgojno- obrazovne djelatnike s ciljem promišljanja o važnosti zdrave prehrane, informiranja i motiviranja roditelja i odgojno- obrazovnih radnika kako se što zdravije i kvalitetnije hraniti u skladu s vremenom u kojem živimo, upoznavanja s utjecajem hrane na zdravlje, usklađivanja prehrane djece s novim prehrambenim preporukama,  educiranja odgojno- obrazovnih djelatnika o prehrambenim potrebama djece sa zdravstvenim teškoćama, te razvijanja empatije i razumijevanja za djecu sa zdravstvenim teškoćama i razvijanja roditeljskih i profesionalnih vještina.

Održana su 2 predavanja:

1. dr. Ana Balažin Vučetić, spec. pedijatar, Zagreb: "Prirodna prehrana kao temelj zdravlja djece"

2. Anita Šupe, nutricionistica, Šibenik: "Principi zdrave prehrane za optimalan rast i razvoj djece".

Gospođa Mirta Kujundžić iz Varaždina održala je 2-satnu radionicu pripreme zdrave hrane.

Na okruglom stolu pod nazivom "Poremećaji u prehrani djece i mladih" sudjelovali su psihologinja Ana Čulić, nutricionistica Ela Kolak i dr. Blanka Labura, spec. pedijatar. Uz svoja izlaganja na temu, odgovarali su na pitanja sudionika.

 

Za vrijeme trajanja predavanja, radionice i okruglog stola održavala se igraonica za djecu u suradnji s Plesnim studiom StepSplit (tete Jelena i Tončica).

 

Partner konferencije bio je Društvo za celijakiju Splitsko- dalmatinske županije.

bottom of page